Ålder: Ange ålder
Pris: Alla prisnivåer
Ort:
Hela Sverige

Välgörenhet

Presenter för välgörenhet brukar oftast omfatta en donation till en hjälporganisation. Du betalar in en summa pengar och får ett gåvocertifikat tillbaka. De flesta välgörenhetsorganisationer har vackra gåvocertifikat där det klart framgår att pengar har skänkts och till vilket syfte. Att skänka pengar till välgörande ändamål är ett uppskattat alternativ till att ge en vanlig present.

Svenska välkända välgörenhetsorganisationer är bland annat Stadsmissionen, Rädda barnen, Amnesty mm. På senare tid har det dykt upp allt fler alternativ. Många biståndsorganisationer har blivit allt mer kreativa med sina presentförslag. Det går t ex att köpa getter och grisar till fattiga familjer, utbilda barnmorskor eller borra brunnar. Ett annat förslag är skänka pengar till något som ligger mottagaren varmt om hjärtat, kanske kampen mot bröstcancer, stöd till föräldrar på stan, organisationer mot djurförsök mm.

 
Skänk en get och hjälp fattiga familjer
Skänk en get eller andra djur till behövande familjer i Afrika. Din gåva hjälper kvinnor och barn att få en ny start i livet.

100 - 2000 kr

Gåvor för renare vatten och bättre miljö
Förslag på gåvor som ökar tillgången på rent vatten och som skapar en bättre miljö. Exempel är brunnsborrning på landsbygden eller kurser i ekologisk odling.

100 - 2000 kr

Låt en kvinna föda barn på sjukhus
Att få föda barn på sjukhus är inte en självklarhet för alla. Denna välgörenhetspresent låter en kvinna i Kongo föda sitt barn under rena och säkra förhållanden.

100 - 2000 kr (Webaidshop)

Gåvor som hjälper barn och vuxna att få en utbildning
För många är utbildning ingen självklarhet. Till en låg kostnad kan du hjälpa barn och vuxna att få en grundläggande utbildning.

100 - 2000 kr (Webaidshop)

ActionAid - Presenter mot fattigdom
ActionAid är en välgörenhetsorganisation för att minska fattigdom. Skänk en get eller plantera ett träd som present. Mottagaren får ett gåvocertifikat.

100 - 1000 kr (ActionAid)

Plantera träd i Afrika
Skicka gåvokort som motsvarar ett antal träd som skall planteras i Afrika. Mottagaren får ett gåvokort som du själv väljer text och motiv till.

100 - 1000 kr (Vi-skogen)

Gåvobevis från Röda Korset
När du skänker pengar till Röda Korset så får du ett gåvobevis som du kan ge bort som present.

100 - 2000 kr (Röda Korset)

Fotbollsfarsa åt gatubarn
Fotbollsfarsa åt hemlösa barn i Uganda, vilken fin present! Ge bort ett medlemskap i Tigers Club och med det en ny chans i livet för fotbollsälskande gatubarn.

100 - 2000 kr (Webaidshop)

Gåvoblad från Rädda Barnen
Skänk en gåva till Rädda Barnen, och du kan skicka ett gåvoblad till mottagaren med en personlig hälsning

100 - 1000 kr (Rädda Barnen)

Godispaket som skänker pengar till välgörenhet
Godispaket som innehåller ett gåvobevis att du skänkt pengar till Läkarmissions arbete för gravida kvinnor i Kongo.

329 kr (Godisboxen)

Plantera träd och rädda regnskogen i Afrika
Genom att plantera träd hjälper du människor i Afrika att försörja sig, samtidigt som den naturliga växtligheten bevaras och miljön förbättras.

100 - 2000 kr (Webaidshop)

Skänk en gåva till Amnesty
Stöd Amnesty, skänk en gåva till deras kamp för mänskliga rättigheter.

100 - 2000 kr (Amnesty)

Stadsmissionens gåvogram
Skänk pengar till välgörenhet via Stadsmissionens gåvogram.

100 - 2000 kr (Stadsmissionen)